Imorgon klockan 9 startar vi den inofficiella hundutställningen på Kabelgatan 9 i Öjebyn. Besökare är välkomna men även besökande hundar måste vara över 4 månader och kunna uppvisa vaccinationsbevis.

 

Fiket kommer hålla med fikabröd, drickor, kaffe, thé och enklare lunch, korv med bröd samt hamburgare. Betalning sker med swish eller jämna pengar.

Kabelgatan 9, 943 31 Öjebyn.
Vaccinationsbestämmelser
Som utställare är du ansvarig för att den hund som ställs ut har giltigt vaccinationsskydd. Till utställningen skall du ta med hundens stamtavla och vaccinationsbevis då detta skall kunna visas upp vid anmodan.

Parkering
Där finns begränsat med plats på området att parkera, därför är det viktigt att du parkerar på ett sätt som gör att alla får plats. Parkeringsvakter kommer finnas och deras anvisningar gäller. Tänk på att inte låta hunden sitta kvar i bilen om det är varmt ute då den snabbt blir en dödsfälla för våra fyrbenta vänner. Parkering kommer ske innanför grindarna.

Insläpp
Vi kommer hålla insläppet öppet från 8.00-12.00, kommer du efter bedömningsstart (9.00) sker registrering och uthämtning av nummerlapp i fiket. Vissa av er kommer även väljas ut för stickprovskontroll av vaccination. Eventuella hundar som följer med utan att vara anmälda måste också kunna uppvisa giltiga vaccinationer. Valpar under 4 månader får ej vistas på området.

Rastning
Vi önskar att rastning sker efter Kabelgatan och inte innanför grindarna var ni parkerar.

Katalog
Kommer att finnas digitalt och hämtas via QR-kod på plats utan kostnad.

Fik
Enklare lunch finnas att köpa under dagen. Fiket kommer ej att ha växel så betalning kommer ske via SWISH eller med jämna pengar. 

Bedömning
Utställningen hålls utomhus på parkeringen utanför grindarna och vi startar klockan 9.00, domaren dömer ca 20 hundar/timme och fokus på inofficiell utställning är att träna och få tips inför kommande officiella utställningar. Endast en hund per klass och ras tas fram till finalen. Det betyder att även om där är tex 6st Field spaniels i valp 2 så kommer bara en gå vidare. Hade det däremot varit 3st valp 2 och 3st öppen så kan det tas fram 2 hundar, en till valp 2-finalen och en till öppen-finalen. De hundar som får HP infört på kritiklappen är de som kvalificerar sig till final.

COVID-19
Trots att restriktionerna släppts så är detta fortfarande en del av vår verklighet. Därför är det bra om du som utställare tänker på att:
• Ta ett steg tillbaka om möjligt när domaren skall gå över hunden.
• Nyttja den handsprit vi ställt ut på området. Säg gärna till om du ser att det tagit slut.
• Tänk på dina medmänniskor och avstå utställningen om du är sjuk.

BARN MED HUND
För barn som är 6 – 17 år. Bedömning kommer ske av en tredje domare för att inte påverka övrig bedömning, ingen kritik kommer skrivas. Tid beslutas på plats, men där kommer inte vara start före 10.30.

Vill ditt barn delta?
Vi kommer ta emot anmälan på plats mellan 8.00 – 10.00, detta görs i insläpp och sedan i fiket. 

Priset är 60kr/barn och betalning sker på plats med SWISH eller jämna pengar.

Hunden behöver inte vara anmäld till utställningen men ska vara över 4 månader, ha giltig vaccination och stamtavla.