Vår första, men förhoppningsvis inte sista, rallylydnadstävling är avslutad med blandade resultat. Så tacksam att Piteå BK lät oss hålla tävlingen på deras grusplan där det är möjligt att slå på belysning, för när prisutdelningen sedan hölls var det becksvart och därav fick vi inte heller till vettiga bilder. Vi hade en del kvalificerade resultat och även några som fick sina diplom och därmed blev uppflyttade till fortsättningsklassen. De pallplacerade fick foder sponsrat av 4Pets Sweden, Lillpite. Tack igen för er sponsring!

Flera åkte hem med en god känsla i magen, men där fanns också de som var ledsna. Inte kanske bara för att det inte gått som man hade hoppats på banan utan för att där fälldes kommentarer som sårade. Min förhoppning är att vi alla tänker till innan negativa kommentarer, oavsett hårdhet, fälls. Det som man själv kanske bara tänker som ett konstaterande kan såra en annan djupt även om det kanske inte var tänkt så.

För visst är det väl så att rallyn skall få behålla sin glädje och att alla ska våga sig på att tävla? Just rallyns nybörjarklass är ett så bra inträde till världen av tävling när man får jobba på kontakten mellan ekipaget och samtidigt behålla tryggheten med koppel.

Så till nästa gång kör vi bara konstruktiv kritik och beröm, dvs om man inte planerar att säga det direkt till personen så uttalar man sig inte alls. Visst är alla med på det?

Vid pennan

Susanne Suomi