Vi hoppas att fler framöver uppmärksammar att vi premierar våra egna raser på våra inofficiella utställningar genom en extra final, som det var nu så var det några som missade BIS för bästa SSK-ras trots att de just deltagit i en av de tidigare finalerna. Vilket är tråkigt då där var ytterligare en chans till placering.

BIS – Bästa SSRK

 1. Flatcoated retriever – One Shining Ticket To Joy
 2. Golden retriever – Kapplandet’s Grace Wong
 3. Flat coated retriever – Toffedreams Hawkeye
 4. Golden retriever – Kapplandet’s Falali

BIS Öppen

 1. Rhodesian Ridgeback – Maximum Voltage Slunce Zambezi
 2. Boxer – Shoestring’s Livin’ On A Prayer
 3. Papillon – Glittra’s Show Me Heaven
 4. Golden retriever – Kapplandet’s Falali

BIS valp 1

 1. Basenji – Stoneface Dream Of The Past
 2. Engelsk springer spaniel – Searoad’s I Am Invictus
 3. Golden – Bou’Dabor The Dragon Reborn
 4. Jack russell terrier – Norrstjärnans Miinna
 5. Tysk Schäferhund – Fjällbrantens Gazton
 6. Labrador retriever – Thomon’s Amethyst

BIS Valp 2

 1. Pudel, dvärg – Eyeq’s White Princess
 2. Flatcoated retriever – One Shining Ticket To Joy
 3. Golden retriever – Kapplandet’s Grace Wong
 4. Cocker spaniel – Cockerdream’s French Chocolate

I år hade vi två startande i Barn med hund, dessa skötta sig utomordenteligt och fick delad förstaplats!

Vi hoppas på att fler barn och ungdomar deltar nästa gång då dessa är de som kommer ta över när vi andra inte längre har orken för att springa runt i ringarna.

I år beslutade vi att hålla vår inofficiella vårutställning tidigare än vanligt, detta beslut ledde även till att vi hyrde in oss på Grans för att kunna nyttja deras ridhus och toaletter. Att hålla till i ett ridhus ger skydd för väder och vind men samtidigt ger det andra prövningar för våra hundar och i vissa fall även ägare. Det är trots allt ett begränsat utrymme som man får förhålla sig till när där är väggar runt om kring. Det är också extra viktigt att tänka på sina medmänniskor och sin placering i förhållande till ringarna, det ska vara möjligt för andra att passera förbi, och in i ringarna, vid det område som du tagit som ditt och det utan att främmande hundar ska behöva träffas. Dessutom så är där mängder av dofter för att inte tala om hästbajs som hundarna ofta gärna vill lukta på eller till och med äta.

På grund av olyckliga omständigheter så inföll utställningen samma dag som en annan inofficiell utställning i Norrbotten vilket troligen var orsaken till det något lägre anmälningsantalet än föregående år. Det hindrade oss dock inte från att ha en trevlig dag och vi fick se många fina hundar. Stort tack till våra domare Gunilla Berglund och Minette Holstad som gav vår utställning av sin tid, även tack till våra fantastiska funktionärer och härliga utställare. Utan er alla så skulle denna dag inte blivit av!

Som avslut vill vi påminna alla om att dessa tillställningar hålls genom ideellt arbete, vi är många som ger av vår fritid och då även tar av dyrbar tid tillsammans med våra egna hundar. Arbetet sker både före, under och efter själva utställningen och detta gör vi både för att erbjuda hundar och ägare träning inför kommande officiella utställningar men även för att få in pengar till klubben. Detta betyder att alla anmälningsavgifter, inköp i fik och lotteri går direkt till, i vårt fall, SSK Piteåsektionen. I förlängningen är det dessa pengar som skapar möjligheter för bland annat inköp av rosetter, lotterivinster och finalpriser. Visst har vi turen att ha sponsorer men för att få ihop till prisbordet så behöver vi ofta även göra inköp. Det kostar även att hyra lokal, ordna tillstånd från polisen för offentlig tillställning och betala månatlig hyra för förvaringslokal. Så nästa gång du besöker någon utställning oavsett om det är som utställare eller åskådare, ta dig tiden att gå förbi fiket och köp till exempel en extra kopp kaffe och en smörgås, det skapar bättre förutsättningar på sikt.